Veel voorkomende huisdierenkwaaltjes tegengaan 

Vaak wordt er gezegd dat een huisdier een mens trouwste vriend is. Dat is ook niet zo raar, want wanneer je een huisdier zoals een kat of hond goed verzorgd is deze altijd vrolijk en blij om je weer te zien. Zo is voldoende aandacht, beweging en gezonde voeding belangrijk voor een goede verzorging van je huisdier, maar ook het gebruik van verzorgingsproducten voor veel voorkomende kwaaltjes is soms noodzakelijk. Welke kwaaltjes veel voorkomen bij huisdieren en welke verzorgingsproducten je hiervoor het best kunt gebruiken? Dat lees je hier! 

Vlooien bij huisdieren 

Doordat huisdieren als katten en honden veel en vaak buiten komen, hebben ze zonder bescherming vaak last van vlooien. Vlooien zijn klein parasieten die voor veel overlast kunnen zorgen. Ze nestelen zich in de vacht van de hond en leggen daar eitjes. Vlooien zorgen voor veel jeuk en irritatie bij je huisdieren. Zonder bestrijding van deze parasieten wordt de jeuk en irritatie bij je huisdier erger en doordat ze eitjes leggen kunnen vlooitjes zich snel verspreiden. Zo helpen speciale vlooienkammen en shampoo om de parasieten te doden en verwijderen om zo de irritatie te verminderen.  

Oormijt bij huisdieren 

Net als vlooien kan oormijt ook voor veel irritatie bij een huisdier zorgen. Oormijt zijn ook kleine beestjes die zich nestelen in de oren van een hond of kat. Hier leggen ze eitjes en leven ze van de oorsmeer en huidcellen van de kat of hond. Dit zorgt ook voor jeuk en irritatie in de oren. Doordat een kat of hond begint te krabben, ontstaat er vaak wonden in en rondom de oren. Ook begint het oorsmeer te ruiken en ontstaat er bruin oorsmeer. Belangrijk is daarom regelmatig de oren te controleren en schoon te maken om oormijt bij honden en katten te voorkomen of verhelpen. Met niet goed verzorgen van de oren kan oormijt ook oorontsteking veroorzaken. 

Oorontsteking bij huisdieren 

Oorontsteking bij huisdieren kan verschillende oorzaken hebben. Zoals eerder al gemeld, kan oormijt een oorzaak zijn van een oorontsteking, maar ook vocht, vuil en wondjes in en rondom de oren kunnen lijden tot oorontsteking bij honden en katten. De symptomen van een oorontsteking zijn heel herkenbaar. Zo zal het beestje regelmatig krabben aan het oor en vaak schudden met het hoofd. Ook kan het het gehoor van een kat of hond aantasten. Raadzaam is om bij een (beginnende) oorontsteking langs de dierenarts te gaan om zo erger te voorkomen. Uiteraard is het nog beter om het te voorkomen. Dit doe je door de oren regelmatig te controleren en schoon te maken van vocht en oorsmeer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *