De liefde van een kat?

We houden van onze huisdieren. Maar is het eigenlijk wederzijds? In dit overzicht, dat u wordt aangeboeden in samenwerking met snuffelsensniffels, leest u hoe u kunt zien wanneer uw kat van u houdt.

Om de tekens en het gedrag van uw kat correct te interpreteren, is het noodzakelijk om kattentaal te begrijpen. Met haar lichaamstaal en miauwen, die er overigens alleen voor ons mensen is, laat ze zien hoe het met haar gaat.

Het spinnen van de kat

Als een kat spint, is alles in orde.

Je kat geeft kopstoten

Elke keer dat je fluwelen poot tegen je benen wrijft of je met haar hoofd duwt, toont ze je haar genegenheid en vertrouwen. Door het met zijn hoofd te duwen, geeft het feromonen of geuren vrij, die het gebruikt om mensen of dingen te markeren die hij als onderdeel van zijn gemeenschap beschouwt. Daarnaast kan een kopstoot ook een verzoek zijn om eraan te krabben of er gehoor aan te geven. Als je de prompt met aaien beantwoordt, laat je ook geursporen achter op de vacht van je kat, wat op zijn beurt de saamhorigheid versterkt.

Krab aan de buik van de kat

Als een kat op zijn rug ligt en je het midden van zijn lichaam presenteert, zou je je vereerd moeten voelen. Omdat ze je laat zien dat ze je vertrouwt en als ze je aan haar buik laat krabben, zul je genieten van haar blinde vertrouwen.

Op schoot slapen

Sommige katten hebben de voorkeur om op de schoot, borst of buik van hun mens te liggen wanneer de gelegenheid zich voordoet. Dit gedrag is een diep teken van vertrouwen en een duidelijk teken van liefde. Katten zijn sociale dieren en zoeken daarom contact met andere levende wezens. Als er andere katten of misschien een hond in uw huishouden zijn, kunnen ze samen in de mand knuffelen. Als er geen geschikte viervoeter beschikbaar is, dan knuffelen katten graag met hun mensen. Daarnaast liggen katten graag op warme plekken: een zonnige vensterbank, een plekje op de verwarming of zelfs op schoot zijn welkome slaapplekken.

Wat betekent het knipperen van een kat?

Je fluwelen poot gebruikt ook zijn ogen om te communiceren. Door langzaam haar ogen te openen en te sluiten, maakt ze op een vriendelijke manier contact met je en laat ze zien dat ze zich op haar gemak voelt bij jou. U bent van harte welkom om dit gebaar van vriendschap terug te geven aan uw kat en er ook langzaam naar te knipogen. Trouwens: katten ervaren staren als onaangenaam en mogelijk zelfs als een agressief gebaar.

Wat vertelt de kat ons met zijn staart?

De staart van de kat wordt voornamelijk gebruikt voor evenwicht. Bovendien kan ze vreugde uitdrukken met haar staart. Als uw kat zijn staart in de vorm van een vraagteken opheft wanneer u hem begroet, betekent dit dat hij blij is u te zien.

Je kat volgt je als een schaduw

Er zijn katten die graag dicht bij hun mensen zijn en hen vergezellen naar elke kamer. Deze katten zien hun mens als hun vriend en zouden graag tijd met hen doorbrengen en in hun gezelschap zijn.

Likken is een teken van genegenheid

Twee katten die elkaar likken, nemen de geuren van hun medekatten beter waar en geven tegelijkertijd geurmoleculen door. Dit is een duidelijk teken van saamhorigheid.

Kleine geschenken

Heb je een buitenkat? Dan heeft ze je misschien al eerder een geschenk van haar jacht meegebracht. Als een kat een muis voor de voordeur zet, is dit een teken dat je belangrijk voor haar bent, omdat ze voor je wil zorgen. Dus ook als je niet van dode dieren voor je deur houdt, is dit ongewone cadeau een blijk van liefde van de kat.

De kat miauwt

Miauwen is in feite een normaal gedrag van katten, dat ze vooral tegenover ons mensen vertonen. Meestal proberen ze ons iets te vertellen. Of het nu is dat ze een behoefte hebben (bijvoorbeeld honger), maar ze kunnen het ook gebruiken om uit te drukken dat ze pijn hebben of onder stress staan. Uiteindelijk is het algehele gedrag bepalend voor hun gemoedstoestand. Jij kent je kat het beste en je zult er zeker snel achter komen hoe je haar miauw correct moet interpreteren. Als je het gevoel hebt dat er iets mis is, kun je het beste naar de dierenarts gaan om te zien of er een medische reden is waarom je kat heel extravert is.

Wat betekent de “milk kick” op het menselijk lichaam?

Als babykat leerde je fluwelen pootje dat kneedgedrag de melkstroom bij de moederkat stimuleert. Als uw kat de kittenleeftijd heeft gepasseerd en nog steeds dit gedrag vertoont, betekent kneden absolute voldoening en vreugde. De “melkkick” is waarschijnlijk een van de grootste bewijzen van liefde die je kat je kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *