Liggende tijger

Inspirerende inzamelactie voor wilde katachtigen

Bij Wijhoudenvankatten.nl houden we van katten; klein én groot! Naast onze geliefde huis-tuin-en-keukenkatten hebben we ook veel bewondering voor de wilde katachtigen die op onze aardbol leven, zoals de prachtige tijger, de razendsnelle jaguar en de stoere leeuw.

Helaas is het leven van deze wilde katachtigen niet zo zeker als dat van onze eigen huiskatten. Ondanks diverse inspanningen van natuurorganisaties verliezen veel van hen hun thuis door ontbossingen en verstedelijking. Ook worden deze prachtige dieren regelmatig opgejaagd door stropers, die het vaak op hun huid voorzien hebben.

Draw for Wild Cats

Het lot van deze wilde dieren trok de aandacht van de auteurs van The Bite-Sized Backpacker, een reis- en lifestyleplatform wat onder andere reisgidsen voor backpackers schrijft. De mascotte van de website is een heel bijzonder luipaard: luipaardknuffeldier Fluffy, ook wel bekend als ‘The Bite-Sized Backpacker’. Fluffy fungeert als de mascotte van het gelijknamige reisplatform, en werd in meer dan 50 landen op de foto gezet. Nu Fluffy zelf wereldwijd de aandacht heeft weten te trekken, vond het stel achter het reissite dat het tijd was om hun platform in te zetten voor het goede doel, door een inzamelingsactie te starten ten behoeve van wilde katten.

Dit leidde tot de actie ‘Draw for Wild Cats’ (#drawforwildcats), een campagne om geld in te zamelen voor die organisaties die zich bezighouden met de zorg voor wilde katachtigen, zoals tijgers, leeuwen, luipaarden en meer. Via de campagne worden (digitale) kunstenaars uitgenodigd om hun eigen interpretatie te creëren van luipaard-reismascotte Fluffy. Deelnemers kunnen het knuffeldier en zijn avonturen in hun eigen stijl tekenen en de afbeelding insturen via Instagram of via e-mail.

Draw for Wild Cats Merchandise
Ontwerpen van kunstenaars Martin Kündi (Switzerland), Freshy (Thailand), Hanemizu (Italië) en Saeki Kensuke (Japan).

Van kunst naar donatie

Met toestemming van de kunstenaars worden de kunstwerken gebruikt om ‘Draw for Wild Cats’-merchandise te produceren, waarvan een deel van de winst worden gedoneerd aan goede doelen die zich bezighouden met het welzijn van wilde katten en het behoud van hun leefgebieden.

Liggen jou talenten helaas niet in de grafische kunst? Dan kan je nog steeds je steentje bijdragen aan de campagne door één van de leuke T-shirts, mokken of stickers te kopen, of door zelf een leuke kattenknuffel te kopen via de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *