Een verzekering voor je kat afsluiten

Een kat is een heerlijk huisdier waar je snel een band mee opbouwt en snel onderdeel van het gezin uitmaakt. Eten geven, naar buiten laten, kopjes geven en als je een echte kroelkat hebt komt ie gezellig bij je op de bank. Kattenbezitters geven veel om hun huisdier en doen wat mogelijk is om zo goed mogelijk voor hem of haar te zorgen. Ook als je kat iets mankeert wil je zo goed mogelijk voor hem zorgen. Je geeft ze extra aandacht en indien nodig ga je naar de dierenarts. hieronder lees je meer informatie over de kattenverzekeringen bij www.huisdierenverzekeringafsluiten.nl.

Verzekering voor dieren

Als je kat echt ziek is of een ongeluk krijgt lopen de kosten voor verzorging snel op. Omdat je niet kunt voorspellen of en wanneer je kat een dierenarts of kliniek bezoek nodig heeft kan het zijn dat je weliswaar de beste zorg voor je kat wilt hebben maar het niet kunt betalen. Door een kattenverzekering af te sluiten zorg je dat jij niet in zo’n situatie terecht zult komen. Een verzekering voor je kat is in veel opzichten te vergelijken met een zorgverzekering voor jezelf, partner of kinderen. Je dekt het risico van onvoorzienbare moeilijk te dragen financiële tegenvallers af waarvoor je de verzekeringsmaatschappij bij wie je een kattenverzekering hebt afgesloten een maandelijkse premie betaald.

Ziektekostenverzekering

Er zijn verschillende verzekeringen voor je kat af te sluiten. Eén daarvan en samen met de ongevallenverzekering de meest belangrijke is de katten-ziektekostenverzekering. Dit onderdeel is bedoelt ter dekking van kosten die gepaard gaan met de verzorging van een zieke kat. Denk hierbij aan dierartsbezoek, medicijnen, dier-medisch onderzoek en verzorging in een kattenkliniek. Het is belangrijk te beseffen dat sommige raskatten gevoelig zijn voor bepaalde aandoeningen. Omdat ook verzekeraars dit weten bestaat de kans dat er in de polisvoorwaarden uitsluitingen zijn opgenomen waardoor je niet onder alle omstandigheden recht op vergoeding hebt. Dit is 1 van de redenen dat het slim, en eigenlijk noodzakelijk, is de polisvoorwaarde goed door te nemen voordat je een verzekering kat afsluit.

Ongevallenverzekering

De behandelingskosten als gevolg van een ongeval vallen niet automatisch onder de ziektekostenverzekering van een kat. Dit heeft nogal eens tot ophef geleid omdat veel huisdierbezitters het idee hadden dat de kosten van dierenarts, kliniek en dergelijke verzekerd waren onafhankelijk de reden van het bezoek. Hoewel de meeste kattenverzekeraars inmiddels de 2 componenten in één pakket of polis hebben samengevoegd is het nodig goed te kijken of er een aparte ongevallenverzekering voor je kat moet worden afgesloten of dat deze al binnen de dekking valt.

Overige kattenverzekeringen

Behalve ziektekosten en ongevallen dekking is het ook mogelijk om de verzekering verder uit te breiden met bijvoorbeeld een crematie of reisverzekering. Met de laatste ben je tijdens vakantie in het buitenland verzekerd mocht je daar gebruik moeten maken van zorg voor je kat. Een crematieverzekering is bedoeld ter financiële ondersteuning als de kat komt te overlijden en je deze wilt laten cremeren.

Vergeet daarnaast niet je kattenverzekering te vergelijken met andere, zodat je de juiste hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *