katten bloemen

Internationale Kattendag; deze bloemen zijn niet voor de poes!

Zaterdag 8 augustus is het Internationale Kattendag, een dag die geheel in het teken staat van onze zachte viervoeters. We houden van ze en vinden het vaak heerlijk ze te vertroetelen en goed voor ze te zorgen. Het is dan ook belangrijk om te weten dat sommige bloemen giftig kunnen zijn voor katten, want het laatste wat we willen is dat ze hierdoor ziek worden of zelfs het loodje leggen! Topbloemen.nl maakt je wegwijs in de do’s and don’ts.  

Geen lelies, chrysanten, anemonen, calla’s en cyclamen 

Vooral jonge katjes zijn sneller geneigd om een hapje van een bloem of plant te nemen. Zorg in ieder geval dat je lieve pluizenbol niet in de buurt komt van lelies, chrysanten of hortensia’s. Ook anemonen, calla’s en wasbloemen kan je beter niet in huis halen. Planten en bloemen met ‘sprietjes’ en uitstekels zijn zeer verleidelijk voor katten om mee te spelen en even te proeven, dus let daar ook op. Rozen zijn daarentegen altijd een goede keuze, ook je geliefde zal daar zeer blij mee zijn. Daarnaast zijn ook zonnebloemen, asters, dille en lamsoren katvriendelijke bloemenkeuzes.  

Hoe voorkom ik dat mijn kat aan mijn bloemen komt?  

De vaas op een plek zetten waar je kat niet bij kan is natuurlijk een logische eerste stap. Ook kun je kattengras in huis halen, zodat je kat zijn eigen plant heeft om mee te spelen en hij jouw plantjes met rust laat. Mocht dat niet baten kun je ook de plantenspuit tevoorschijn halen om de kat te corrigeren als hij toch besluit om aan de bloemen te snuffelen.  

Leeuwenpoep 

Je kunt de planten ook omringen met aluminiumfolie, dit voelt onaangenaam voor de kat. Tot slot kun je de bloempot ook bestrooien met middelen die leeuwenpoep bevatten. Geen zorgen, als mens ruik je dit niet. Maar je kat zal je bloemen dan gegarandeerd met rust laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *