Kat als huisdier, wat heb je nodig?

Komt er een gezellige kater of poes bij je wonen? Dan moet je als katteneigenaar wel voor aan aantal dingen zorgen. Wij leggen je in dit artikel graag uit welke dingen jij nodig hebt om jouw nieuwe kat een zo fijn en warm mogelijk welkom te kunnen bieden!

Dit heb je nodig
Laten we beginnen met een reismandje. Als je een kitten of een kat gaat halen, moet je je nieuwe huisvriend wel veilig en comfortabel mee kunnen nemen. Ook voor een bezoek aan de dierenarts heb je een reismandje nodig. Daarnaast moet je zorgen voor een eet- en drinkgelegenheid voor je nieuwe huisgenoot. Een bakje voor brokjes of natte voeding en een bakje voor water zijn natuurlijk een echte must.

Dan komen we automatisch bij het volgende: je moet natuurlijk ook brokjes en of natte voeding voor je kat in huis halen. Kijk even naar de leeftijd van de kat, er zijn namelijk brokjes voor jonge katten maar ook voor senior katten is er voer dat speciaal is afgestemd op die leeftijd. Twijfel je over bepaalde voeding? Neem dan contact op met je dierenarts, die kunnen je goed adviseren. Zorg dan wel even dat je een dierenverzekering kat hebt afgesloten, zodat je geen hoge rekeningen ontvangt na een bezoekje aan de dierenarts. Een dierenverzekering dekt deze kosten in de meeste gevallen.

Een kat moet zijn nagels kunnen scherpen en om te voorkomen dat je lieve huiskat hiervoor jouw bank of de gordijnen gebruikt, is het verstandig om gelijk een krabpaal aan te schaffen. Ook een kattenbak mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten kattenbakvulling verkrijgbaar. Het is altijd een beetje kijken welk soort de kat het fijnste vindt. Testen, testen en nog eens testen.

Kat naar buiten of juist niet?
De meeste katten gaan overdag naar buiten, maar niet elke kat krijgt hiertoe de mogelijkheid. Een kat die eigenlijk niet buitenkomt, moet je kattengras geven. Katten knabbelen hieraan en hebben dit echt nodig om zo van hun ongewenste haarballen af te komen. Een kat die buiten loopt, heeft genoeg gelegenheid om gras te knabbelen. Om te voorkomen dat je kat niet aan je planten in huis gaat knabbelen en zijn of haar haarballen niet kan opbraken is kattengras in huis echt heel belangrijk. Tot slot mag een lekker warm mandje voor je lieve kat natuurlijk niet ontbreken al geven sommige katten de voorkeur aan een kartonnen doos om in te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *